070-3555531

Ontwormen

Wormen

Interne parasieten (wormen) zijn een veel voorkomend probleem bij honden. Vrijwel alle puppies zijn al besmet met spoelworm als ze nog in de baarmoeder zitten, of lopen de besmetting direct na hun geboorte op via de moedermelk (spoelworm, haakworm). Bovendien worden honden van alle leeftijden constant blootgesteld aan mogelijk schadelijke parasieten door muskietenbeten, die een hartwormbesmetting kunnen overbrengen, of door grond in de achtertuin en parken die besmet is met besmettelijke wormeneitjes of -larven. Hoewel sommige van deze parasieten erg gevaarlijk zijn, kunnen ze gemakkelijk worden bestreden en een ziekte vanwege de meest voorkomende soorten kan worden voorkomen.


Waarom wormen een probleem zijn


Hartwormen zijn levensbedreigend en zijn één van de gevaarlijkste parasieten, maar ook haakwormen, spoelwormen, zweepwormen en lintwormen kunnen de gezondheid en het welzijn van een hond ernstig aantasten. 

Hoe kun je je huisdier onderzoeken?


Het beste is om de dierenarts je huisdier te laten onderzoeken op wormen. Vrijwel alle puppies hebben parasieten. Daarom is het van essentieel belang om elke pup te laten controleren en om te zorgen voor constante preventie. 

Wormen behandelen en voorkomen


Aangezien vrijwel alle puppies al bij de geboorte besmet zijn of dit direct na de geboorte worden en zij constant opnieuw besmet worden via de moedermelk of door de omgeving, is het belangrijk om in de allereerste levensweken te beginnen met de wormendodende behandeling en om ze ook daarna nog vaak te behandelen, bijvoorbeeld tweewekelijks wanneer ze 2 tot 8 weken oud zijn en vervolgens maandelijks totdat ze 6 maanden oud zijn. De teefjes moeten tegelijkertijd worden behandeld. Dit voorkomt dat puppies de ziekte ontwikkelen en wormeneitjes uitscheiden via hun ontlasting, zodat de omgeving niet besmet wordt. 

Vanwege de grote verspreiding van wormen en het gemak waarmee de besmetting kan worden opgelopen, moeten ook volwassen honden regelmatig worden behandeld (liefst 4 keer per jaar). 

Er zijn veel geneesmiddelen beschikbaar voor de behandeling en bestrijding van wormen. Sommige daarvan werken tegen alle veel voorkomende hondenwormen en zorgen dus voor een volledige bescherming van je huisdier. 

Zorg ervoor dat je je huisdier het middel geeft dat het beste voldoet aan zijn en jouw behoeften voor wat betreft gebruiksgemak, doeltreffendheid en veiligheid (vooral bij de behandeling van erg jonge pups).ter content here

Openingstijden

Maandag: 9.00 – 17.00 en 17.45 – 19.30

Dinsdag: 9.00 – 17.00

Woensdag: 9.00 – 17.00 en 17.45 – 19.30

Donderdag: 9.00 – 17.00

Vrijdag: 9.00 – 17.00 en 17.45 – 19.30

Zaterdag en zondag gesloten. (we rouleren in de dienstregeling).

Contact

Gentsestraat 3 
2587 HK Scheveningen

Email: 
contact@dierenkliniekscheveningen.nl

Sociaal